Mane galite sekti instagrame @aistevosyle arba Facebook'e Mados reikalai

Plaukai ir akys - atspirties taškas, nustatant Jums tinkančias spalvas,nes tai patys sodriausi akcentai žmogaus kūne. Tai aiškesnė gairė negu odos atspalvis, kuris mainosi ir kinta su metų laikais. Bet vis del to nustatant spalvas, reiktų patikrinti jas, pridedant prie veido, kad sudėti visus taškus ant i ir įsitikinti, kad spalvos tinkamos. Taigi odos spalva svarbi taipat.



Taigi kokiam tipui priklausote :Medaus, Juodųjų ikrų, vario ar sidabro?



MEDUS (šiltų, saulėtų atspalvių šviesiaplaukės)


Didžiausias taip - tamsiai  mėlyna spalva. Ji puikiai atskleidžia šviesiaplaukių grožį, o jeigu dar esate mėlynaakė ar žaliaakė- ši spalva sušildys veido atspalvį ir išryškins jūsų akis. Po jos seka antroji - juoda spalva. Taipat rusva - su šia spalva šviesiaplaukės atrodo taipat efektyviai kaip ir  juodaplaukės. Ši spalva išryškina jūsų plaukų atspalvį ir sukuria harmoningai paveikslą, kurio centre Jūs.
Šviesiaplaukės, ypač blyškaus veido, privalo žiūrėti, kad spalvos ir raštai neužgožtų Jūsų. Turite patikrinti, ar Jūs vilkite rūbą, ar rūbas Jus, mat ryškus, grafiškas audinio piešinys gali būti klaidingas pasirinkimas. Klaidingas dėl to, kad kontrastas tarp jūsų plaukų ir odos iš prigimties nedidelis, o labai ryškus raštas pažeidžia pusiausvyrą ir jūsų bruožai išblanksta.
Toliau jums tinkančios spalvos :žydra, persikų, rožinė, plytų, gelsvai žalia, levandų, sviesto.



JUODIEJI IKRAI (klasikinės brunetės)

Odos spalva nesvarbi, plaukai jūsų akcentas. Jums tikrai nereiktų bijoti spalvų,nes ryškūs,intensyvūs tonai išsiskiria sodrios spalvos plaukų fone. Tamsaus gymio - rinkitės ryškias spalvas, kurios puikiai pabrėš jūsų veido bruožus.
Jei neesate tamsesnio gymio, turite atsakingai rinktis žemės atspalvį, mat netinkamai parinktas, gali susilieti su jūsų oda ir sukurti nemalonią nuogumo iliuziją.
Jums labai tinka juoda, pilka , balta (stiprus kontrastas su jūsų tamsiais plaukais). Skaistūs atspalviai ir ryškūs raštai - Jūsų sąjungininkai.
Tamsiaplaukėms tinkančių spalvų skalė yra platesnė: žemės atspalviai,nude atspalviai, raudona, fuksijų, karališkoji mėlyna, žydra, citrinų,violetinė.



VARIS (šatenės ir raudonplaukės)


Raudonplaukėms reikia būti itin atsargiom renkantis spalvą,nes jų plaukų spalva nėra neutrali kaip šviesiaplaukių ar brunečių.
Raudonplaukės, turinčios kreidos baltumo odą, pirmiausiai iš spintos turėtų išmesti daugumą juodos spalvos drabužius ir pakeisti juos į tamsiai mėlyną. Mėlyna puikiai sušildo jų odos atspalvį.
Joms tinkančios spalvos :sodrios žemės spalvos, persikų, oranžinė, mėlynai žalių. Labai tinka kreminė spalva (geriau nei akinama balta). Įspūdingai raudonplaukės atrodo apsirengusios su žaliai (šios spalvos, spalvų spektro rate yra viena prieš kitą, tad sugretintos sudaro pati stipriausią kontrastą). Taipat tinkamai parinkus raudoną atspalvį, galima išgauti stulbinantį įvaizdį.
Šatenėms (visi kaštono tonai, išskyrus labai tamsų) tinka tokia pat spalvų paletė kaip ir raudonplaukėms.



Sidabas.

Prie žilų plaukų labai tinka prislopinti, pilkšvi atspalviai. Taipat :šiferio atspalvis, melsvi sidabriniai, jūros žalumo, rusvai pilki atspalviai. Išimtis iš ryškių spalvų - raudona. Ši spalva labai tinka prie Jūsų pilkų plaukų. Nepadauginkite juodos, verčiau rinkitės ramią mėlyną,nes rizikuojate būti užgožta.
Akinamai balta (pvz palaidinė) atrodys išties įspūdingai prie žilų plaukų.



Nuotraukos Pinterest.
Keletą teksto citatų pasiskolinau iš George Brescia.